Μύκονος

η διαχρονική αξία

Η Μύκονος, το νησί του λευκού, του μπλε και του γαλάζιου, ο τόπος όπου το απλό, το ερωτικό και το κοσμοπολίτικο γίνονται ένα, είναι τουριστικός προορισμός με παγκόσμια φήμη και ακτινοβολία.

Μόνον όσοι έχουν επισκεφθεί το νησί, έχουν νιώσει το μυκονιάτικο βοριαδάκι να δροσίζει το πρόσωπό τους και έχουν περιπλανηθεί στα πολύχρωμα και δαιδαλώδη στενά της Χώρας μπορούν να αντιληφθούν το γιατί η Μύκονος κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι, επί δεκαετίες ολόκληρες, από επωνύμους και μη, Έλληνες και αλλοδαπούς.

Ασβεστωμένα σπίτια με χρωματιστά πορτοπαράθυρα, μπαλκονάκια με λουλούδια, δρομάκια με μπουκαμβίλιες, μικρές και μεγάλες εκκλησίες, γραφικοί ανεμόμυλοι είναι τα στολίδια της Χώρας, αυτού του μοναδικού αρχιτεκτονικού συνόλου.

Έλληνες και ξένοι κάνουν τις αγορές τους στα ποικίλα εμπορικά καταστήματα με τις πιο γνωστές φίρμες, γεύονται υπέροχα φαγητά σε παραδοσιακές ταβέρνες καιεστιατόρια με ελληνική και διεθνή κουζίνα, απολαμβάνουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη «Βενετία της Μυκόνου», τον καφέ ή το ποτό τους στα καφέ μπαρ με την ατμοσφαιρική μουσική και τη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Φυσικά, η Χώρα βρίσκεται στα καλύτερά της τη νύχτα: κοσμοπολίτικα κλαμπ, δροσερές παρουσίες, χαμηλός φωτισμός, εξωτικά κοκτέιλ, ερωτική διάθεση, καλή μουσική, χορός και κέφι, ένας κόσμος στον οποίο δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Top